Trött eller Deprimerad?  – Oksana Wilhelmsson
oksana

Oksana Wilhelmsson

Trött eller Deprimerad? 

Alltså denna tröttheten får mig att fundera om jag är deprimerad eller om det är bara sömnlösa nätter som spökar i mitt huvud. 

Jag känner mig inte nere, vill göra massvis med saker och känner ingen ångest eller något sånt. Utan bara ren trötthet och stress.

Gick in till hälsobutiken och köpte allt dom hade för tröttheten, lederna, magen och ja typ allt för hela kroppen. 

Nu ska jag och Marie ut och gå, ganska skönt att röra på kroppen trots man är trött i denna härliga miljön. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
oksana

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida A

  Hej Oksana!

  Det var länge sedan jag läste din blogg nu, men halkade in efter att ha läst en artikel i Expressen där de länkade till din blogg. Och vilken tur det var, när jag nu såg detta inlägget!

  Det du beskriver i denna text med trötthet, leder, depression, mage m.m. får mig att tänka på ett inlägg en bekant gjorde på Facebook för ett par dagar sedan. Hon hade samma problem och var dessutom sängliggandes men blev inte tagen på allvar av alla dessa läkare hon var hos. Till slut hittade hon svaret själv. Maila mig så kan jag skicka en printscreen på vad hon skrev, det var rätt långt.

 2. Alexandra

  Hej Oksana! Har du kollat dina sköldkörtel värden? Be dom
  Kolla ditt Tsh (får ej ligga högre än 2,5!) och t3 (kan ej referensvärdena).
  Jag har varit fruktansvärt trött och inte haft ork att gära något under en pefiod pch det visade sig vara sköldkörteln. Kanske har du fler symptom för det?

 3. Alexandra

  Hej Oksana! Har du kollat dina sköldkörtel värden? Be dom
  Kolla ditt Tsh (får ej ligga högre än 2,5!) och t3 (kan ej referensvärdena).
  Jag har varit fruktansvärt trött och inte haft ork att gära något under en pefiod pch det visade sig vara sköldkörteln. Kanske har du fler symptom
  För det?

 4. Mia

  Hoppas ni fick en fin midsommar.

  När det gäller ditt hälsotillstånd, trötthet. Själv hälsokostare. Här kommer mina tankar kring ditt nuvarande tillstånd.
  Utan att känna dig, men av det du berättar i bloggen, känns det som om du kanske just nu är inne i en period med ”inre stress”. Ev. med tanke på att ni lever på resande fot och inte bor i er egen bostad i Dubai eller i Sydsverige. Tre barn tar trots allt på krafterna, mer så om man inte är i sin normala hemmiljö. Kroppen och hjärnan får inte tillräckligt med vila. Hjärnan går mer eller mindre på högvarv hela tiden.

  FÖRSLAG
  Försök vila mera, lägga dig någon timma på eftermiddagen, sova om du kan, annars bara sluta ögonen. Kanske sätta på soft relax music på lägsta volym. Var ensam i ett rum för din middagsvila, utan barnen. Så att du får lugn och ro, låta hjärnan vila.

  MAT OCH DRYCK
  Mycket frukt och grönsaker, sallader, juice, smoothies, vatten, hälsokost, raw food. Fullkornsbröd, fullkornspasta. Lactosefri mjölk/yoghurt.

  VITAMINTILLSKOTT
  Floradix järnmedicin, röd/vit kartong, säljs även i supermarkets
  Omega 3 (själv gillar jag Lifes egen Omega 3, funkar bra på mig)
  Allvitamintablett
  Ev. extra B-vitamin (B6, B12, Folsyra – ingår i en tablett som heter B-komplex)

  Testa gärna ovanstående förslag och se om det får dig att må bättre.
  Om inte, kanske du borde uppsöka läkare, göra en ordentlig hälsoundersökning, även då be dem ta de prover som går att ta, för att utvärdera din hälsa. Dessutom begära att de skall göra en fullständig analys av ett blodprov för att se om du ev. har brist på några specifika vitaminer och mineraler. Ju snabbare du gör en läkarundersökning, desto bättre antar jag, med tanke på kommande semesterperioder. Alla läkare kan ju dock inte gå på semester, några måste ju jobba också.

  ÅTERIGEN, TROR ATT DIN TRÖTTHET ÄR RELATERAD TILL INRE STRESS OCH BRIST PÅ RELAX.

 5. Jennie

  Hej, vill bara dela en erfarenhet som smög sig på mig efter jag fått barn. Att få barn kan leda till hormonell obalans och är inte ovanligt bland kvinnor. Onormal trötthet, nedstämd, inre opåverkbar stress, ledvärk och massor av andra små symptom jag kan rada upp nu i efterhand. Men som jag försökte hitta egna förklaringar och ursäkter till. Sen kom huvudvärk och yrsel. De tog massa prover men alla värden var fina… jag mådde inte fint! Det var antikroppar i sköldkörteln. Tar lite tid att reglera men jag hade gått så länge utan att de kom på det. Önskar att du piggar på dig och ge dig inte om du känner dig onormalt förlamande trött. Det ÄR inte normalt men om man går in i dimman så tror man till slut att det är ett normalt tillstånd och man glömmer hur det är att vara pigg och inte ha 30 små symptom, som skörare naglar sämre hårkvalite mm sim man inte direkt söker hjälp hos läkare för. Lycka till, bästa hälsningar Jennie

 6. Emma Å

  Jag har ingen aning om du är pollenallergiker(jag har precis börjat följa din blogg) men det blir man ofta otroligt trött av i a f. Hoppas att du blir piggare snart.